CSN – Hindrar Livslånga Lärandet

I en debattartikel i Göteborgs-Posten skriver Anders Holger-Nilsson och Gabor Hajdu-Rafis, Unionen, att det studiemedelssystem vi har i dag hämmar ett livslångt lärande. Det hindrar yrkesverksamma och de som är i en omställningsfas att kompetensutvecklas. 

Utveckling i samhället särskilt med tanke på globalisering, ökad komplexitet i samhället pga migrations-integrations frågor, fri-rörighet samt nya strukturella förändringar runt om i världen pga sjösättning av UN-SDGs och ökade krav på en effektiv global medverkan i hållbar utveckling är livslånga lärandet ett måste. Det räcker inte längre med att skaffa sig en utbildning i sin ungdom och räkna med att vara attraktiv på arbetsmarknaden genom hela arbetslivet särskilt nu när pensionsåldern bli högre och högre. 

http://www.gp.se/nyheter/debatt/csn-systemet-hindrar-livslånga-lärandet-1.3798915

Leave a Reply